networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, February 23, 2018

Tiga Kesalahan Utama Kerap Dilakukan Pengendali Pengangkutan Awam Dikesan @SPADChannel..


Sebelum ini kami ada post entry berkenaan operasi yang dilakukan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) dengan kerjasama beberapa agensi..

Boleh rujuk entry kami di SINI...

Selepas operasi tersebut dijalankan ketika musim perayaan Tahun Baru Cina..SPAD telah mengesan 3 masalah yang kerap dilakukan pengendali pengangkutan awam darat ketika musim puncak...

Menurut SPAD dalam satu kenyataan, jumlah keseluruhan kesalahan yang telah dicatatkan ialah 238 kesalahan daripada 3443 buah kemderaan yang diperiksa.

Terdapat tiga kesalahan yang kerap dilakukan oleh pengendali pengangkutan awam iaitu :

1) Tidak mempunyai kad pemandu untuk mod teksi
2) Kegagalan mengemukakan permit kenderaan untuk mod bas
3) Kegagalan mengutamakan keselamatan terhadap penumpang & pengguna jalan raya yang lain seperti membawa muatan melebihi paras sisi badan kenderaan untuk kenderaan berat.


Syabas diucapkan kepada SPAD dan agensi yang terlibat atas usaha mengurangkan dan mencegah kemalangan di musim perayaan!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA