networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, March 6, 2018

ALLAH SWT TURUNKAN KISAH KAPAL MEWAH THE EQUANIMITY SUPAYA MANUSIA INSAF..


Kisah Kapal Mewah The Equanimity yang mengemparkan negara merupakan petunjuk ALLAH SWT kepada semua rakyat Malaysia bahawa pemimpin pembangkang gemar menabur fitnah dan tuduhan kepada kerajaan pemerintah Barisan Nasional..

Tuduhan bahawa Kapal Mewah The Equanimity itu kononnya milik Jho Low supaya dapat dikaitkan dengan 1MDB..kemudian gameplan akhir pakatan akan menyalahkan DS Najib..

ALLAH SWT hendak menguji umat akhir zaman betapa kita mudaj sangat percaya berita yang belum tahu kebenarannya kemudian mengolah pula cerita sesedap rasa untuk memburukkan kerajaan..

Bagi kami insiden tuduhan ini seharusnya dijadikan iktibar buat semua umat manusia tentanğ bahayanya fitnah..

Selepas puak pemimpin pembangkang dan pengikutnya membalun tanpa rasa silu..kini mereka pula terkedu..


Bilamana laporan media mendapati Kapal Mewah Equanimity bukanlah milik Jho Low, bukan juga milik Mahathir atau Lim Kit Siang..laman micro Twotter Super Yach Fab mengeluarkan kenyataan bahawa Kapal Mewah Equanimity adalah milik Do Won Chang..

Sudah tertulis dalam Al-Quran..akhir zaman orang lebih percaya berita palsu dan menyebarkan fitnah berbanding mencari kebenaran..


5 comments:

Anonymous said...

Biasalah admin. Syaitan mana takut dosa

Tanah Melayu Kini said...

Cina india atau lain agama.. tk kisah sgt..
Yg sedihnya.. org2 Islam pembangkang..
Masih belum buka mata.. betapa pemimpin mereka suka menabur fitnah..
Dan bulat2 mempercayainya..
Sedangkan islam bukan begini..
Kita tk kisah nk membangkang..
Tapi bangkanglah utk kemakmuran negara..
Pembangkang tanah melayu perosak negara..

Anonymous said...

klu bkn kapal die npe jolo bising lak..adei la..cbe trg kan sket...

Anonymous said...

ape yang jolo bising kan...adei la..cube terangkan sikit

Anonymous said...

itulah akibatnya bila byk sgt mkn babi atau bergaul dgn pemakan babi perangai pun. dah mcm babi tak dpt beza yg mn betul yg mn fitnah puak ni mn tau halal haram tau nak menyondol je..

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA