networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, March 15, 2018

KADAR TUKAR HAK MILIK MOTORSIKAL DISERAGAMKAN..INI TIDAK ADA DIZAMAN MAHATHIR WALAUPUN MEMERINTAH 22 TAHUN...


Satu lagi kejayaan kerajaan Barisan Nasional dalam usaha merapatkan jurang ekonomi dan pembangunan antara semenanjung dan Sabah Sarawak..

Kali ini melibatkan kos penyeragaman kadar FI Tukar hak milik motorsikal antara semenanjung Sabah dan Sarawak..ini menunjukkan betapa seriusnya usaha kerajaan..

Sehinggakan nak tukar hak milik motor pun kerajaan turunkan harga..sebelum ini kadar tukar hak milik motor di semenanjung ialah RM 3..manakala di Sarawak RM 5.00 dan Sabah RM 40.00..

Maka bermula 1 April 2018..kadar FI diseragamkan iaitu sebanyak RM 3 sahaja..ia menunjukkan betapa kerajaan serius dalam mengurangkan beban kepada rakyat terutamanya kumpulan B 40..

Jika hendak dibandingkan zaman Mahathir memang jauh bezanya..zaman PM Najib..beliau telah mengusahakan satu laluan lebuh raya tanpa tol Pan Borneo..

Ia amat mustahil dilakukan Mahathir..hendak bawa pembangunan di Sabah Sarawak pun terkial-kial..ini mahu tawarkan lebub raya bebas tol..amat tidak masul akal berlaku di zaman Mahathir..

Jikalau pembangkang memerintah..kami yakib negara akan bankrap..sebabnya kira kehilangan pendapatan GST..subsidi dikembalikan dan tol pula mahu dimansuhkan..memang tak masuk akal..

Isu air pun gagal diselesaikan janhan mimpilah nak perintah Malaysia...

Tahniah kerajaan atas usaha ini..dapat kurang sikit kos nak tukar nama lepas ni..terima kasih DS Liow Tiong Lai , Menteri Pengangkutan!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA