networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Saturday, March 3, 2018

KISAH MAHATHIR, KUDA TUNGGANGAN & CARROT MELUCUKAN..


Nampaknya sel-sel otak Mahathir sudah mula kendur dan mula nyanyuk cakap pun merapu entah apa-apa..terbaru Mahathir cuba menyamakan makanan tambahan yang diambil oleh YAB Perdana Menteri, DS Najib Razak iaitu Quinoa dan makanan kuda tunggangan Mahathir sebanyak 40 ekor yang mana mengambil makanan karrot setiap hari..

Dia hendak samakan makanan ruji Kudanya dengan makanan tambahan yang diambil DS Najib Razak..Mahathir yang hidupnya tidak makan ikan harus sedar..biarpun harga Quinoa RM 35 untuk sepeket bersaiz 500 gram..bukanlah ia makanan rugi yang diambil DS Najib seharian..itu makanan tambahan sahaja..barangkali Mahathir fikir yang Najib makan Quinoa dengan ikan masak kicap..

Agak bodoh di situ..mana ada makanan tambahan murah wahai Mahathir oi!vitamin yang kau makan hari-hari tu pun bukannya murah..

Bab harga Quinoa dan Carrot yang diberi untuk kuda tunggangan Mahathir..kami mendapati kos harga yang Mahathir harus peruntukkan untuk kuda-kudanya setiap bulan ialah RM 75,000..kos ini boleh membayar gaji 2 orang Menteri Besar Selangor..nampak tak betapa kayanya Mahathir..

Dari mana datangnya RM 75,000?ok lihat bawah :
  • Seekor Kuda akan makan sebanyak 10 KG Carrot sehari..
  • Harga 1 KG Carrot di Australia ialah $29.90 atau RM 6.26.
  • Jika seekor makan 10KG sehari bermakna jika Mahathir memerlukan sebanyak 400KG kerana dia mempunyai 40 ekor kuda.
  • 40 ekor kuda X 10KG Sehari x RM 6.25 Sekilo X 30 Hari = RM 75,120 sebulan..
  • Kos tanggungan kuda tunggangan Mahathir itu akan jadi lebih tinggi jika dikira dengan kos rawatan jika sakit + maintenance kandang + pekerja yang menjaga..lingkungan RM 100,000 dihabiskan untuk Kuda sahaja..

Nampak tak berapa kayanya Mahathir..tu belum kita tengok harga Kereta mewahnya..tapi macai dedak dia takkan percaya yang Mahathir kaya..yang mereka bangga bini Mahathir beli skaf berharga RM 40..nampak sangat mentaliti lemah..sebab itu kami rasa pelik kerana Mahahtir bertukar watak jadi pengemis meminta sedekah dari penerima BR1M yang dikata rasuah sebelum ini.

Kami ada video untuk tatapan anda :

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA