networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, March 6, 2018

Pemimpin UMNO Perlu Bertegas & Jangan Beri Peluang Pakatan Fitnah Kita! TS @AnnuarMusa


Pilihan Raya Umum ke-14 sudah dekat..setiap parti Barisan Nasional sudah melakukan tugas-tugas akhir sebelum bertempur dalam peperangan PRU-14 ini..

Perang paling bahaya dalam PRU ialah perang persepsi..macam-macam boleh jadi jika persepsi masyarakat terhadap parti condong ke arah negatif..

Kita lihat bagaimana masyarakat Cina Sarawak menolak DAP kerana ketika PRN lalu persepsi mereka terhadap DAP adalah parti yang tiada masa depan..

Ditambah pula dengan pergeseran DAP-PKR..jadi bagi memastikan keutuhan parti BN kita perlu memastikan pergeseran sesama parti dalam komponen BN tidak berlaku..

Selain itu, pemimpin UMNO dan BN diingatkan oleh Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Annuar Musa agar berhati-hati mengeluarkan kenyataan supaya tidak dijadikan modal pembangkang untuk memutar belitkan fakta sebenar..

TS Annuar mengakui terdapat gerakan mahu menggunakan media luar negara dan media tempatan khususnya penjilat rasmi pakakatan pembangkang untuk menyebarkan berita palsu yang diberikan untuk PRU14..

Pembangkang dalam keadaan terdesak..ini mungkin PRU terakhir Mahathir..jadi mereka akan all out walaupun terpaksa menyebarkan berita palsu..

TS Annuar juga menasihatkan setiap pemimpin UMNO agar tidak mengeluarkan kenuataan boleh mengelirukan rakyat yang akhirnya akan bolrh mengelirukan rakyat yang akan dijadikan modal untuk musuh..

Pakatan tidak kisah dosa asalkan persepsi rakyat kepada BN akan menjadi negatif..ini adalah matlamat mereka..mereka akan sentiasa mencari peluang..

Umpamanya kita lihat bagaimana media antarabangsa dan media macai dedak pakatan bekerjasama dalam menjatuhkan BN..kelmarin kem dedak karot pakatan gembira kononnya FBI dan kerjasama Indonesia telah menahan sebuah kapal mewah Equanimity ditahan kononnya milik Jho Low..mengapa Jho Low..kerana mereka akan kaitkan dengan 1MDB dengan tuduhan supaya rakyat marah..

Pakatan dapat malu besar apabila Kapal Mewah yang ditahan itu milik Do Won Chang iaitu seorang tokey butik Forever 21...


Benar apa yang dikatakan TS Annuar..kita kena berhati-hati mengeluarkan kenyataan dan jangan beri peluang pakan bermaharajalela memfitnah kita sesuka hati..jika perlu ambil tindakan mahkamah..kena ambil..biar rakyat tahu puak-puak ni kaki fitnah!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA