networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Thursday, March 29, 2018

Politik Liw Chin Tong (DAP) Bakal Dikuburkan Di Ayer Hitam..Jangan Mimpi Mahu Rampas Kawasan @WeeKaSiongMP!


Nampaknya serangan bertali arus Timb Presiden MCA, Datuk Wee Ka Siong terhadap anak Lim Kit Siang membuatkan DAP begitu marah dan mahu menamatkan riwayat politik Wee Ka Siong..

Perancangan awal Pakatan Hope terpaksa diubah dengan meletakkan calon Cina DAP dikawasan majoriti Melayu..di Ayer Hitam pecahan pengundi ialah 57.67% pengundi Melayu, Cina 38.19% & India dan lain-lain sebanyak 4.17% sahaja..

PRU 13 lalu Wee bertandingan menentang calon PAS..ketika itu Wee mendapat kemenangan dengan majoriti yang boleh dibanggakan iaitu 7 ribu lebih..calon PAS itu dibantu oleh undi di kawasan Yong Peng dan orang PAS tetap menyokong calon mereka..

Pada PRU 14 ini sudah tentu PAS akan bertanding dan yang pastinya mereka akan bertanding di kawasan Dun Semarang..DAP sudah tentu tidak mendapat sokong tambahan daripada penyokong PAS dan PAS turut kena terima hakikat bahawa mereka akan kehilangan sokongan Cina DAP di Semarang..

Nampaknya DAP terdesak untuk menjatuhkan Wee Ka Siong tanpa melihat sosio budaya masyarakat Ayer Hitam..seperti biasa parti PAN yang dikatakan akan bertanding di Ayer Hitam dibodohkan macam tu sahaja..

PAN tidak boleh cakap lebih-lebih kerana mereka hanya parti pak turut..kami yakin dan pasti keputusan DAP meletakkan Chin Tong di Ayer Hitam pasti akan buat dia malu besar..

Track Record Chin Tong di Kluang pun tak adalah baik mana..kerap hilang sebagaimana Kit Siang di Gelang Patah!!

Hasil tinjauan kami, orang Cina DAP mungkin akan beri undi kepada calon pakatan harapan yang lain...tapi orang Islam kalau parti musuh itu DAP mereka lebih rela pangkah BN daripada memangkah DAP!

1 comment:

Anonymous said...

daripada pangkah orang cina, baik jangan keluar mengundi or undi pas jer. MCA tu musuh dalam selimut paling bahaya. DAP pulak cina komunis.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA