networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Sunday, April 8, 2018

BR1M Naik..Pakatan Mula Tabur Fitnah GST Pun Akan Naik..@NajibRazak #BersamaBN #HebatkanNegaraku @BarisanNasional #KN #KekalNajib


Semalam DS Najib mengumumkan satu pengumuman istimewa buat penerima BR1M yang mana menaikkan semua tangga gred BR1M..

Pengumuman itu diumumkan dalam janji manifesto Barisan Nasional menjelang PRU 14 nanti..

Kem pakatan PKR nampaknya tak senang duduk..mulalah membuat andaian yang bukan-bukan bagi menidakkan kemampuan dan keyakinan DS Najib untuk memulangkan duit GST kepada rakyat yang layak....

Kita tengok dulu jumlah BR1M yang bakal dinikmati jika BN menang PRU 14 nanti di bawah :


Pengumuman Istimewa:-
1. Pendapatan isi rumah RM3000 ke bawah BR1M - digandakan RM800.00 menjadikan jumlah keseluruhan RM2000

2. Pendapatan isi rumah RM3000 - 4000 - digandakan kepada RM600.00 menjadikan dari RM900.00 kepada RM1500.00 

3. Individu Bujang berpendapatan bawah RM2000.00 akan ditambah RM150.00 menjadi RM600.00 

4. Bagi isirumah berpendapatan RM4000-5000 akan dapat RM700 dan dibayar 2 kali 

5. Bantuan one off RM1500 kepada anak-anak penerima BRIM yang berjaya pergi ke pusat pengajian tinggi..

Jumlah ini amat mengembirakan bukan sahaja rakyat yang menyokong BN..malah penyokong dan pemimpin DAP pasti akan mendapat manfaat dengan mendaftarkan permohonan..

BN punya usaha DAP pun nak dapatkan nama..yalah itu namanya BR1M untuk semua rakyat tak kira DAP..

Kini timbul pula tuduhan yang kerajaan akan naikkan GST selepas PRU nanti..kalau dah hati tu busuk..apapun yang baik pun depa fitnah..

Sebelum ini Najib mengumumkan kenaikan 1 KGT berkuatkuasa Julai ini..terkini Sarawak pun umumkan perkara yang sama untuk kakitangan kerajaan negeri..

Amacam pakatan??


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA