networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, April 27, 2018

Gelombang Kebangkitan MCA #PRU14 Semakin Terasa...Orang Cina Mula Menolak DAP...#HebatkanNegaraku


Menjelang PRU 14 ini kita dapat lihat kembalinya sokongan masyarakat kepada MCA..setiap ceramah yang dianjurkan MCA mendapat sambutan tidak berbelah bagi daripada masyarakat Cina..

Asas perjuangan MCA ada kesederhanaan dan parti itu banyak bekerja keras sejak tsunami Cina melanda negara pada PRU 13 lalu..

Mereka melakukan kaji selidik tentang kelemahan dan mengapa larinya sokongan Cina pada PRU yang lalu..

Orang Cina bangsa yang realistik..mereka undi DAP mahukan perubahan tetapi setelah memenangi banyak kawasan ahli Parlimen DAP banyak yang tidak tahu buat kerja dan jarang-jarang membela masyarakat..mereka hanya tahu daftar pengundi, bantu daftar BR1M, beri pemplet, ceramah sarat dengan propaganda..tetapi bakti kepada masyarakat tidak seperti usaha yang dilakukan oleh BN yang bersungguh-sungguh...

Dahulu Parlimen Gelang Patah dimenangi Kit Siang..setelah sepenggal..Kit Siang tidak seperti yang diharapkan rakyat tempatan..jarang balik kawasan..

Kini mahu bertanding semula..dan saingan nampak sengit apabila calon rakyat Parlimen Iskandar Puteri dari BN  Jason Teoh akan menentang Kit Siang..rakyat tempatan mahukan Jason membawa perubahan kepada Iskandar Puteri..

Dalam pada itu banyak kawasan yang ditandingi pemimpin DAP tahun sudah telah bertuka muka..bak kata MB Johor, mereka calon Nomad..antaranya Chin Tong lari dari Kluang ke Ayer Hitam untuk menentang Calon pilihan rakyat DS Wee Ka Siong.

Kluang pula digantikan oleh Wong Su Qi yang juga berpindah dari Dun Senai..

Diperingkat pusat pula calon heavyweight DAP Nga Kor Ming, Hannah Yeoh, Lim Lip Eng juga berpindah kawasan...

Inilah yang dikatakan pemimpin nomad..kerusi lebih penting daripada membela rakyat di kawasan yang sama..

Sikap pemimpin pembangkang sudah diketahui rakyat..kini perubahan sedang berlaku..setiap ceramah daripada MCA mendapat sambutan hangat oleh rakyat..

Umpamanya ceramah di :
1) Ayer Hitam, Johor
2) Bentong, Pahang
3) Alor Setar, Kedah
4) Selayang, Selangor
5) Seremban, Negeri Sembilan

Semua kawasan panas ini mendapat sambutan hangat..ditambah pula dengan serangan bertali arus DS Wee kepada Guan Eng dalam skandal terowong membuatkan DAP tak senang duduk..

Jadi mereka menggubakan isu 1MDB dan Jho Low untuk mengaburi mata rakyat..1MDB bukan isu..ia hanya propaganda jahat pembangkang untuk memburuk-burukkan kerajaan..

Saksikan gambar di bawah..anda lihat sendiri bagaimana sokongan rakyat..esok penamaan calon..ayuh sokong BN..kita kekalkan BN..Hebatkan Negaraku!!!!


No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA