networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Wednesday, April 4, 2018

PAKATAN HARAPAN GABUNGAN YANG TIDAK KONSISTEN SEPERTI PARTI 'BUKA TUTUP' @ANNUARMUSA


Ketua penerangan UMNO Malaysia, Tan Sri Annuar Musa menyifatkan gabungan pakatan adalah gabungan yang tidak konsisten yang bermasalah sejak dulu lagi..

Sejarah telah membuktikan bahawa Barisan Nasional masih tetap jadi BN biar apapun terjadi..tapi Pakatan pula sudah bertukar gabungan dan wajah banyak kali!!

Annuar Musa berkata dalam satu ceramah di Kluang, Johor baru-baru ini berkata "tak ada gabungan lain yang mampu tiru konsep perpaduan dalam BN. Dulu Angkatan Perpaduan Ummah cuba tiru, tapi selepas tiga tabun ia mati. Kemudian muncul Pakatan Rakyat, lepas dua tahun mati juga, sekarang muncul Pakatan Harapan..

Gabungan ini entah berapa lama mampu bertahan..sebenarnya punca perpecahan dalam pakatan ialah DAP..DAP parti kauvanis yang mana mereka hanya mahu orang lain ikut pendirian mereka sahaja..

Pakatan Rakyat hancur kerana sikap DAP yang mahu memaksa PAS tunduk dengan perjuangan mereka..

Dalam ceramah berkenaan, Annuar Musa turut menyelar ketidakseriusan pakatan..buktinya Logo pun tak selesai nak bertanding PRU..Itu belum soal cawangan mereka pun kelam kabut..ribut..

Jadi pilihan terbaik ketika ini menurut Annuar Musa ialah Barisan Nasional..ini kerana Pakatan parti buka tutup..buka sebelum PRU..tutup selepas PRU..

Berbeza dengan BN..sekecil mana kelompok masyarakat sekalipun tetap mendapat pembelaan daripada kerajaan..ini sudah menjadi budaya BN..bukan sekadar menangkan wakil rakyat tapi pastikan kebajikan rakyat dibantu..

Hari ini..PM Najib menyumumkan 9 inisiatif membantu penjawat awam..tatkala pemimpin pakatan berkata mahu kurangkan kakitangan awam dan berhentikan penjawat awam atasan..BN terus membela penjawat awam..

Kerajaan seperti BNlah yang harus diberi kepercayaan pada PRU 14 ini!!percayalah pada BN..

2 comments:

Cik Minah said...

KAHKAHKAH.....kelentong Anuar Musa kamu jadikan sumber!!!!!
Carilah orang yang lebih berwibawa.
Dia ni MAHARAJA LAWAK.

Anonymous said...

Depa dah macam lelaki menyamar perempuan. nak tengok parasit menonjol di depan, pi masuk tandas perempuan. dua guna dua biji bola pakai coli. pampuan dah biasa nak bersihkan buah "epal dia" cuma dgn switch sahaja, tangan palsu akan bersihkan sendiri. tapi si lelaki miang tu masuk dan cari switch tetiba tersalah petik lalu tangan palsu terus meraaba "buah palsu (bola)" dan buka coli, maka melantunlah bola dari coli. alangkah terperanjatnya pompuan dan mencerit, pengawal datang terus menagkap untuk pengadilan.

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA