networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, April 6, 2018

Parlimen Bubar Esok..BN Siap Siaga Hadapi Musuh! #PilihBiru #UndiBN #KekalNajib


Teka-teki tarikh pembubaran parlimen terjawab pagi tadi apabil DS Najib dalam satu sidang siaran langsung mengumumkan esok 7 April 2018 sebagai tarikh pembubaran parlimen...

Pengumuman tersebut diumumkan 12 tengah hari tadi selepas DS Najib menghadap dan mendapat perkenan Yang di-Pertuan Agong, Sultan Muhammad V...

Selepas pengumuman tersebut, kesemua ketua menteri dan menteri besar kecuali Sarawak perlu menghadap ketua negeri masing-masing untuk mendapat perkenan pembubaran DUN, bagi membolehkan pilihan raya negeri diadakan serentak..

SPR akan menetapkan tarikh PRU selepas Parlimen dibubarkan. PRU perlu diadakan dalam tempoh 60 hari selelas tarikh Parlimen dibubarkan, selaras Perkara 55 (4) Perlembagaan Persekutuan.

Langkah pakatan pembangkang nampaknya terencat..mereka keliru hendak guna logo parti apa PRU nanti..

Parti PPBM telah dibubarkan semalam..semalam Guan Eng umum mereka tidak menggunakan logo parti DAP sebagai logo rasmi pakatan harapan...

Jadi parti apa yang mereka akan guna?PAN atau PKR sahaja..jika logo PAN memang lucu..jika PKR makanya ia satu sindiran buat Mahathir..kerana logo parti PKR simbolik kepada mata lebam Anwar Ibrahim..

Nampaknya kem mereka haru biru..Kita Pilih Biru..Bukan Pilih Haru Biru!!!!

Jangan lupa esok pelancaran menifesto BN!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA