networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Monday, April 30, 2018

Tatkala DAP Tampil Muka Veteran..MCA Pula Tampil Calon Muda Lebih Bertenaga!


MCA kali ini tampil lebih bersedia dengan menampilkan banyak muka-muka baru..kebangkitan MCA sudah bermula ketika mereka kalah teruk lada PRU13..

Sebab itu kita lihat calon-calon MCA tampak lebih bersedia..sebabnya MCA awal-awal lagi telah menetapkan calonnya yang akan bertanding di 39 calon Parlimen dan 90 dun...

Di Parlimen Ayer Hitam..Ah Soon telah mula membina nama dan membantu rakyat Yong Peng sebelum bubarnya Parlimen lagi..jadi dia bekerja bukan untuk PRU semata-mata..

Beliau bekerja untuk rakyat..berbeza dengan calon-calon DAP yang lompat kawasan..mereka bermatlamatkan hanya untuk memenangi PRU..

Berbakti kepada masyarakat hanya bermula ketika ini sahaja..ketika kempen PRU..ia memberi sedikit kelebihan kepada Ah soon dan calon-calon MCA yang lain..mereka telah mengetahui akan dicalonkan..makanya mereka telah mula bekerja..

Disebabkan hal ini calon DAP Ayer Hitam, Chin Tong terpaksa menaikkan billboard berunsur hasutan kononnya DS Najib dan isteri terlalu banyak dosa..walhal tidak ada mahkamah dunia pun telah menyabitkan DS Najib sebagai orang bersalah dalam kes 1MDB..


Billboard kebencian seolah-olah DS Najib dan isteri sengaja diletakkan oleh DAP bagi menaikkan kemarahan rakyat..

Ini style DAP..memberi politik kebencian dan provokasi..tidak ubah seperti cara PAP..mencetuskan ketegangan kaum dengan cara provokasi..

Politik kebencian ini sebenarnya merugikan rakyat kerana bila menang sahaja mereka tidak membuat kerja..hanya menang dan senyap..

Buat pengundi yang telah mengundi DAP dan mengetahui akibatnya..maka betulkanlah keadaan ini dan ubah pendirian..kita support siapa sahaja calon BN..

Ayuh!!sokong BN!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA