networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Tuesday, May 1, 2018

Bila @KhaledNordin Kata DAP Demokrasi Ala Penjajah Pandai Pula Nafi..Sekarang Apa Cerita @CMLimGuanEng???


Baru-baru ini DS Khaled Nordin menggelarkan DAP sebagai Demokrasi Ala Penjajah..tahu pula pemimpin-pemimpin DAP melompat..menuduh DS Khaled sebagai rasism.

Padahal tiada kaitan pun rasis..Khaled cuma cakap yang sikap penjajah British dulu macam DAP..cakap tak mahu kuasa dan jawatan..

Tapi sebenarnya mereka mahukan kuasa sebagai penasihat yang mampu mengatur segala-gala keputusan..

Hari ini terbukti kata-kata Khaled ada kebenarannya..Guan Eng belum apa-apa lagi sudah tawarkan jawatan kepada Pengerusi DAP Sarawak..lihat berita di bawah..
DAP mula memancing undi rakyat di sini khususnya masyarakat Cina dengan mencadangkan Pengerusi DAP Sarawak, Chong Chieng Jen ke dalam Kabinet jika menang dalam Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14). 
Setiausaha Agungnya, Lim Guan Eng berkata, sekiranya pembangkang menang dalam PRU-14, beliau sendiri akan memberitahu Tun Mahathir Mohamad untuk membawa Chieng Jen ke Kabinet.
"Chieng Jen merupakan suara sebenar rakyat Sarawak dan mesti dinaikkan pangkat sebagai menteri Kabinet.
 
"Selain itu, cukai barang dan perkhidmatan (GST) dijanji dihapuskan dalam tempoh seratus hari," katanya ketika sesi minum teh di Medan Selera Stampin hari ini. 
Tambah Guan Eng, GST adalah punca utama yang menyumbang kepada peningkatan kos sara hidup sehingga membebankan rakyat. - UTUSAN ONLINE

Siapa DAP?bukankah mereka tidak mahu kuasa?jadi kenapa pula mereka beria mahu menjanjikan kuasa..mana mungkin orang yang tiada kuasa mengaturkan portfolio kerajaan persekutuan??

Masih nak nafi ke Demokrasi Ala Penjajah??tak mahu jawatan tapi mahu menguasai keputusan???



1 comment:

Anonymous said...

Sedar lah....! Pakatan Harapan = DAP sebenarnya....Melayu...Melayu...Siapa tolak RUU, siapa mahu hapuskan hak keistimewaan Melayu, siapa mahu hapuskan kuasa raja Melayu, siapa mahu hapuskan Islam di Malaysia...Fikir2 lah Melayu...Tolong...lah...

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA