networkedblogs

Bersahabat..

MALAYSIA AMAN TANPA DAP!!!

Friday, May 4, 2018

Kemana Chin Tong Bertanding Mesti Ada Billboard Roboh..Anehkan! @WeeKaSiongMP #P148 #N19 #N20


Liew Chin Tong calon nomad DAP yang berpindah dari Kluang untuk mencuba nasib ke Ayer Hitam..

Kehadirannya menentang Wee Ka Siong disambut baik oleh calon MCA itu..malangnya sejak Chin Tong berkempen bermacam-macam taktik jahat dikenal pasti..

Pertama berlaku kejadian pergaduhan seorang warga emas ditolak jatuh dari atas pentas sehingga mencederakan warga emas itu..dikhabarkan warga emas itu retak tulang rusuk dan luka di kaki..

Tindakan jahat lelaki itu dipertahankan DAP atas alasan warga emas itu mencabut bendera DAP..itu yang diceritakan macai Chin Tong..

Sebenarnya kes bermula apabila seorang macai Chin Tong memacak bendera di dewan yang ketika itu sedang berlangsung ceramah DS Wee Ka Siong..tindakan itu amat kurang hajar..warga emas itu mencabut bendera dan menyandarkan di dinding dengan cara sopan..kemudian warga emas itu dipukul..mana boleh pacak bendera di kawasan yang kita pun tahu sedang berlangsung ceramah BN..agak tidak sopan..kalau ia berlaku ketika ceramah DAP pun pasti mereka marah...

Kedua..Chin Tong sengaja menjaja potret Mahathir yang mereka sendiri sedia maklum tidak boleh..mereka sengaja melakukan itu sebagai satu cara prokosi murahan..bagu kami SPR tidak seharusnya menampal gambar Mahathir..SPR patut turunkan sahaja Billboard itu..

Mulalah mereka menyalahkan BN..

Ketiga...billboard Chin Tong roboh..ini taktik yang sama berlaku ketika Chin Tong bertanding di Kluang..kami tidam tahu di mana puncanya..


Apa yang kami dapat simpulkan ialah dimana Chin Tong bertanding disitulah Billboard Roboh..seolah-olah ia taktik meraih simpati..

Herannya tempat lain tiada pula kedengaran kejadian billboard roboh..dalam peperangan politik..blackops perlu dilakukan bagi meraih simpati rakyat supaya calon mendapat emphati untuk meraih undi..

Cukuplah gunakan taktik kotor tu..Ayer Hitam perlukan calon tempatan yang bersemangat untuk membela rakyat..

Ayuh orang Ayer Hitam..kita bungkuskan kerier politik Chin Tong di Ayer Hitam!!!

No comments:

ARTIKEL TERDAHULU

NOTIS & PENAFIAN

Sebarang maklumat yang hendak dikongsikan boleh email terus kepada aku di harapanesok@gmail.com.

Artikel yang dipaparkan di blog ini adalah luahan hati aku selaku rakyat Malaysia yang bebas bersuara yang tiada kaitan dengan mana-mana organisasi.

Korang diingatkan supaya tidak membaca artikel di blog ini jika tidak mahu rasa sakit hati, makan hati dan kecelaruan emosi. Jika berlaku perkara yang tidak diingini adalah di bawah tanggungjawab korang.

Aku bukan ustaz kaunseling 3 pagi untuk memulihkan perasaan korang.

LIGA SUPER

LIGA PERDANA